Kök

Det här inlägget syftar till att ge er besökare inspiration till hur man kan designa sitt nya kök eller piffa till sitt kök som man har i dagsläget. Det är svårt att veta hur man vill att ens nya kök ska se ut, vilka köksluckor man ska ha eller vilka möbler man ska välja. Det bästa tipset för att få inspiration är att kolla i tidningar eller varför inte göra en bildsökning på google efter kök. Det kommer dyka upp 100-tals bilder på olika kök, och när du har tröttnat på resultaten så kan du söka efter kök på andra språk som exempelvis ”kitchen” då får du fram ett par tusental bildresultat som du kan scrolla igenom och skapa dig en uppfattning om vad det är som du gillar. Skriv ut bilderna som tilltalar dig och leta efter leverantörer som har liknande material och färger i sitt utbud och köp sedan de varorna som du tycker överensstämmer med bilden bäst.

Saker du behöver bestämma dig för.

Det är ett par större beslut som du måste ta när du ska bygga nytt eller renovera ditt kök. Dessa rör frågan om vilka köksluckor och köksskåp du ska välja och hur de ska placeras i köket, tänk funktionalitet när du planerar placeringen på dina köksskåp. När det gäller köksluckorna behöver du ta beslutet om du ska behålla dina befintliga köksluckor eller om du ska måla luckorna som du har idag. Att måla köksluckor är inte svårt men det kräver att du skrapar bort den befintliga färgen först samt tvättat luckorna med ett starkt rengöringsmedel som tar bort allt ingjutet fett.

Renovera köksluckor

Att renovera köksluckor är inte alltför svårt, det är lite tidskrävande men man slipper köpa nya köksluckor vilket gör det till ett attraktivt alternativ till dem som är ute efter att genomföra en billig renovering av sitt kök. Resultaten när man renoverar köksluckor kan variera men de blir faktiskt fräschare än vad man kan tro om man gör det på rätt sätt, det är som tidigare nämnt viktigt att man avfettar noggrant så att alla fetter försvinner och så att den nya färgen eller lacken som man planerar att sätta på verkligen fastnar.

Nytt kök

Att skaffa ett helt nytt kök är dyrt, många tar lån för att ha råd med att bygga ett nytt kök. Det som kostar är vitvarorna, spis, diskmaskin, kylskåp och frys är alla dyra komponenter som man måste ha men som samtidigt kostar ett par 1000-lappar per enhet. Visst kan man köpa begagnat och komma undan lite billigare men när man bygger ett nytt kök så vill man väldigt gärna att allting är nytt så att man inte behöver byta ut exempelvis spisen om 1 år för att den har gått sönder.

Läs mer: www.köksluckor.net

Se på den här filmen för att få inspiration till hur ett kök kan bli att se ut när det är klart:

Annonser